Communicatieadviseur

Met een studie Bedrijfscommunicatie op zak, heb ik jarenlang als communicatieadviseur gewerkt voor uiteenlopende bedrijven. Ik gaf niet alleen advies maar ‘vertaalde’ dit vervolgens ook naar een goed verhaal. Eigenlijk heel logisch, want communicatie draait om de juiste taal. Wat je ook wilt vertellen of schrijven, een goed verhaal is onmisbaar. Of het nu gaat om een webtekst, een persbericht, een e-mail, een offerte of informatie voor een nieuwe collega. Als communicatieadviseur help ik je graag de juiste keuzes te maken. Enerzijds met advies, anderzijds door het schrijven van een goede en pakkende tekst.

Stap 1: Communicatieadvies
Voordat je begint met het schrijven van een tekst, vraag je je eerst het volgende af:
– wat wil je vertellen?
– waarom wil je het vertellen?
– wat verwacht je van je lezer?
– wat wil je bereiken?
Als extern communicatieadviseur kijk ik met een frisse blik en stel kritische vragen. Zo komen we samen tot de juiste communicatieboodschap.

Stap 2: Tekst schrijven
Heb je antwoord op bovenstaande vier vragen? Dan is het tijd om het verhaal te schrijven. En ook hiervoor kun je mij inschakelen. Zo heb je twee vliegen in één klap. En duidelijk wat je het wilt communiceren én een goed verhaal afgestemd op de lezer en het medium en in correct Nederlands.

Een betere en effectieve communicatie?  Bel of mail mij gerust of volg één van de workshops

 

Leave a Reply