Zakelijk bloggen: let op de 5 valkuilen

zakelijk_bloggenBloggen is een ideale manier voor ondernemers om ideeën te delen, vertrouwen op te bouwen en gevonden te worden. Ook doe je nieuwe contacten op. Kortom, genoeg redenen om te bloggen. Er zijn echter ook een aantal valkuilen. Lees en leer ervan!

1. Copy paste
Je komt ergens online een blog tegen en denkt: ‘Ha, dat onderwerp past ook bij mijn business’ en vervolgens denk je handig te zijn door het te kopiëren en plakken. Niet doen! Lees je een interessant blog, gebruik het slechts ter inspiratie en schrijf je eigen blog in je eigen woorden. Bedenk dat over nagenoeg ieder onderwerp wel wat geschreven is, de kunst is om er je eigen draai aan te geven. Wees creatief! En citeer je zinnen uit een ander artikel, vermeld dan te allen tijde de bron.

2. Niet kunnen kiezen
Veel ondernemers hebben moeite met het bedenken van een onderwerp. Het resultaat is dat ze over van alles en nog wat schrijven. En dan heb je een algemeen blog zonder duidelijke boodschap. Kies van tevoren een duidelijke richting, dat maakt het bedenken van een onderwerp makkelijker. Je zult zien dat de ideeën binnenstromen.

3. Commercieel praatje
Ondernemers hebben de neiging om de blog een commercieel tintje te geven. Ook hier: niet doen! Daar prikken lezers door heen met als gevolg dat je blog nauwelijks nog gelezen wordt. Veel beter is het om je expertise te delen. Geef bijvoorbeeld tips en deel ervaringen. Schrijf een verhaal waar de lezer iets van kan leren.

4. Geen regelmaat
Enthousiast begin je met bloggen. Je eerste blog en tweede blog gaan lekker. Maar bij je derde moet je al echt gaan plannen en de vierde laat heel lang op zich wachten. Als je gaat bloggen, zorg voor regelmaat. Pas dan werkt het. Kwaliteit gaat boven kwantiteit, dus het is beter om één keer per maand een inhoudelijk interessant blog te plaatsen, dan wekelijks nietszeggende blogs.

5. Verstoppertje spelen
Wat ook nog wel eens vergeten wordt, is de promotie van je blog. Zet je blog op je website, Twitter, Facebook, LinkedIn en andere sociale media die je gebruikt. Voor ondernemers is het ook interessant om gastblogger te zijn op specieke vakblogs. Er zijn genoeg blogsites, kies er één op jouw vakgebied. Daarmee bereik je een nog groter publiek.

 

 

 

 

This entry was posted in Blog, Tekst schrijven, Tips, zakelijk schrijven and tagged , , , , . Bookmark the permalink.