Tip 2015: Jouw persoonlijke jaaroverzicht

penpapiergrootAlle jaaroverzichten hebben we gelukkig weer gehad. Zelf heb ik er niet zoveel mee, het zijn toch de geijkte momenten die je keer op keer terug ziet. Leuker en interessanter is jouw persoonlijke jaaroverzicht. Maar dan meteen de vraag: ‘Weet je nog wat je allemaal hebt meegemaakt en gedaan?’ Ja, de hoogte- en dieptepunten herinner je je ongetwijfeld, maar hoe zit het met die kleine speciale momentjes?

Mijn tip voor 2015 is daarom: Schrijf jouw persoonlijke jaaroverzicht. Jouw jaar van dag tot dag. Niet in beeld, maar in woord. Iedere dag schrijf je in een paar woorden of zinnen iets op van de dag.

Waarover schrijf je dan?
Als je denkt dat er weinig te schrijven valt, dan heb je het mis. Het mooie is namelijk dat je overal over kunt schrijven. Eén belangrijke tip: laat je zintuigen en gevoelens spreken. Heb je gelachen, gehuild, gegrinnikt, ben je trots, gierden de zenuwen door je keel, heb je iets lekkers geroken, gegeten of gevoeld, iets moois gezien en ga zo maar door.

Schrijven maakt gezond en gelukkig
Niet alleen is een persoonlijk jaaroverzicht leuk om terug te lezen. Het geeft je ook inzicht in je dagelijks leven. Het laat je even stil staan en zet je gedachten op een rij. Wist je dat je van schrijven bovendien gezonder én gelukkiger wordt? Het is goed voor je hersenen, je concentratievermogen en je onthoudt dingen beter. Als dat geen goed begin van 2015 is!

Kortom, gun jezelf een mooi notitieboekje en het doet je ongetwijfeld glimlachen als je het terugleest. Succes ermee!

Als laatste nog een paar websites met mooie en leuke notitieboeken/-boekjes:
www.modemusthaves.com
www.dilleenkamille.nl
www.asos.com
www.topshop.com
www.debijenkorf.nl
www.hema.nl

 

 

 

This entry was posted in Communicatie and tagged , , , . Bookmark the permalink.